torstaina, elokuuta 27

"Minussa on ongelma, jokin virhe ohjelmoinnissa"

Eikös Apulannan biisin sanat menneet jotenkin noin? Löydän itseni niistä sanoista. Viime aikoina olen tuntenut itseni niin ulkopuoliseksi ja jotenkin vialliseksi. Tuntuu etten saa yhteyttä keneenkään tai että kukaan ei halua olla juuri minuunkaan yhteyksissä.

Viimeisin esimerkki löytyy sunnuntailta. Kaverin kanssa oltiin puhuttu josko vihdoin nähtäisiin. Sunnuntaina soitin ja sitten hän keksi kaikkia mahdollisia syitä miksei keritäkään näkemään. Oli siivousta ja ruoanlaittoa. Ne asiat piti tehdä juuri silloin kun oltiin sovittu, että nähdään. Kyllä mustakin tuntuu välillä etten halua nähdä ketään, mutta. Jos on sovittu niin en sitten ala juuri silloin siivoamaan tai laittamaan ruokaa vaan hoidan ne ennen tai jälkeen. Kyseinen kaveri teki oharit jo toista kertaa peräkkäin. Alkaa pikku hiljaa ärsyttää. Miksei voida sanoa suoraan mikä mättää. Kaikki pääsisivät paljon helpommalla. Minun ei tarvitsisi miettiä mikä minussa on vialla eikä kaverin tarvitsisi enää selitellä.

Tuollaisia tilanteita on paljon, että joku tekee jotakin mitä en hyväksy ja mitä sitten jään ihmettelemään. Haluaisin kysyä suoraan mikä mättää, mutta en uskalla sillä ajattelen ajavani ne ihmiset kokonaan pois ja haluan pysyä mahdollisimman neutraalina. En kiusallanikaan anna yhtään juorunaiheita...

Joskus kuitenkin pimahtaa. Eilinen esimerkki taas on hyvä siitä. Kauan aikaa olen seurannut vierestä kuinka veljen perhe kohtelee heidän 4-vuotiastaan. Joka viikonloppu se törkätään johonkin yökylään jotta veli pääsee ryyppäämään puolisonsa kanssa. Ehdotin sitten eilen puhelimessa veljen puolisolle, jospa heidän lapsensa eli meidän muksun serkku tulisi leikkimään meille. "Soitan sulle vähän ajan päästä, me ollaan kaupoilla." Vähän ajan päästä tuli tekstari. "Ei se halua tulla, on kiukutellu koko viikon, varmaan ikävöi isäänsä." Veli tekee siis reissuhommia ja ollut pois jo kohta kuukauden.

Mutta tuo 4-vuotias veljentytär ei ole halunnut nähdä meitä pitkään aikaan ja meidän lapsella on ollut serkkuaan ikävä. Aloin sitten ihmettelemään viesteissä mikä mättää. Ja kirjoitin vielä pieni provoaminen mielessä siitä kuinka lapsi ei koskaan näe isänsä sukulaisia vaan äidin sukua joka päivä. Siinä me aikamme kinasteltiin tekstareissa kun otti aivoon koko tilanne. Mitä pahaa me ollaan lapselle tehty kun ei hän halua meitä nähdä? Missä vika? Kaikki kysymykset pyöri mielen päällä siinä tekstaillessa. Lopulta meni hermot niin että annoin oikeiden ajatusten tulla päivänvaloon. "En yhtään ihmettele että teidän lapselle tulee käytöshäiriöitä, mitä olen sivusta kattonut teidän touhua", näpyttelin. "Kannattasko harkita lapselle jotakin psykiatria noiden häiriöiden selvittämiseksi, eihän se ole normaalia että aletaan vihaan sukulaisia noin vain ilman syytä", jatkoin vielä. Siinä vaiheessa meni kyllä jo yli, myönnän sen. "Kukakohan tässä psykiatria tarvii", tuli vastaus. "Syytätkö mua sun lapsen käytöshäiriöistä? Itehän olet muksus kasvattanut", vastasin. Ja sitten kadutti koko homma niin, että pyysin jo anteeksi seuraavassa viestissä "Anteeksi, tuli sanottua pahasti, en tarkottanut".

Tuossa hyvä esimerkki miksi ehkä olisi joskus hyvä pitää turpa kiinni ja antaa olla. Mutta en haluaisi millään antaa ollakaan vaan asiat olisi hyvä pystyä selvittämään. Vihaan sitä että kysymykset jää roikkumaan. Mutta en sitten osaa ilmeisesti asiallisesti selvittää mitään...Tuo tekstiviestikinastelu johtui ihan kuukausien patoutumista veljen puolisoa kohtaan. Se vaan aukesi siinä eikä tarvinnut kun sen viimesen pisaran. Tiesin kyllä että sekin aika oli tulossa. Ei asioita vaan pysty pitään sisällä hirvittävän pitkiä aikoja. Minä en ainakaan pysty.

Lopputulos: tuskin puhutaan enää montaa lausetta veljen morsiamen kanssa. Sen hinnan siitä maksoin, että annoin tulla mielipiteiden julki. Niin luultavasti kävisi myös em. kaverin kanssa. Mitä tästä opimme. Pitää alistua omaan asemaan ja olla valittamatta...

5 kommenttia:

  1. Ite kullakin on hermo joskus kireellä, tulee sanottua asioita. Mutta joskus ne asiat on totuuksia! Ei pelkkää p*skaa, ehkä hyvällä tuurilla aikaisee sen toisen osapuolen silmät!!

    VastaaPoista
  2. Toivotaan todella, että olen aukaissut silmiä ;) Jos minä tekisin jotain typerää itse sitä ehkä tiedostamatta, niin todellakin haluaisin jonkun siitä minulle sanovan.

    VastaaPoista
  3. Tommoset kavereiden oharit on tosi raivostuttavia. Varsinkin jos oikein kuultaa läpi, että keksitään tekosyitä. Jos se kerran vielä tekee tommoset oharit, niin ota puheeksi ja kysy että onko jokin vialla. Ei tartte hermostuneesti, vaan ihan ystävällisesti kysyä.

    Samoin noita tekstiviestejä/sähköpostiriitoja kannattaa aina välttää. Niissä on liian helppo sanoa kamaluuksia, hetken mielijohteesta, kun vertaa siihen että puhuisi puhelimessa tai kasvotusten. Mä oon ollut joskus kuukausikaupalla riidoissa yhden älyttömän sähköpostilitanjan jäljiltä. Ja kaikki mitä tarvittiin asian selvittämiseen oli puhua puhelimessa. Ihmiset voi tulkita kirjotetun tekstin niin monella eri tavalla, että vaikka ei tarkoittaisikaan olla ilkeä niin sen voin toinen niin lukea.
    Jos oisin sä, niin soittaisin pokkana kälylle ja sanoisin sorit niistä tekstiviesteistä ja kysyisin suoraan, josko käly osaisi sanoa miksi serkku ei halua tulla teille leikkimään. tms.
    Asioita ei kannata jättää hautumaan ja muhimaan, vaan kannattaa selvittää samantien.
    Eikä tarvitsisi vaan toivoa, että olet aukaissut toisten silmät, vaan olla siitä varma. Ja vielä hyvällä mielellä :)

    ...mutta helppohan se on täältä kaukaa sanoa, kun en tunne ja tiedä yhtään voiko tuon kälysi kanssa esim. ollenkaan puhua järkevästi...
    :)

    VastaaPoista
  4. MaaMaa: Ajattelin jo unohtaa em. kaverin, mutta en mä tiedä onko sekään viisasta. Kohtahan mä oon tän ylpeyteni kanssa yksin! =/

    Käly ei saa tytöstä vastausta irti miksei se halua tulla meille leikkimään. Mulla on siihen yksi teoria, mutta vain arvailua tietenkin.

    Jos yrittäisin soittaa kälylle nyt niin ei se vastaisi mulle...Ehkä tähän kaikkeen vaikuttaa se että me ollaan kälyn kanssa niin eri luontoisia ja vielä 10 vuotta ikäeroa siihen päälle niin mitäpäs muuta soppa vaatiikaan (käly 10 vuotta mua nuorempi). Siitä syystä, että tyyppi on ujo kun mikä, lähestyin häntä tekstareilla. On kyllä erittäin typerää loppupeleissä.

    VastaaPoista
  5. Ai se on niin nuori ... ! Ei varmasti ole helppoa saada "yteyttä" tai läpiä päähän kun on niin nuori; ovat vielä kovapäisiä ja kaikkitietäviä ;) ;)

    Mutta ainakin olet tuonut asian esille, että heidän lastenhoitotavassa voisi olla parantamisen varaa.... ei siitä ikinä voi olla haittaakkaan :)

    Terkkuja vielä ja mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista