perjantaina, toukokuuta 29

Uskomattomat tarinat

Äiti on osannut järkyttää meitä lapsiaan hurjilla jutuilla, enkä tiedä vieläkään mitä ajatella niistä. Ovatko ne lähelläkään totuutta...? Lääkärit valitsisivat niin mielellään sen helpoimman vastauksen eli laitetaan sairauden piikkiin.

Ensimmäinen psykoosi tuli äidille kun olin noin 18-vuotias. Myöhemmin äiti selitti psykoosin laukeamisen traumaattisten muistojen ryöpsähdettyä yhtäkkiä mieleen. Äiti sanoi että hänen isänsä oli käyttänyt häntä seksuaalisesti hyväkseen kun äiti oli ihan pieni, noin 4-vuotias. Hyväksikäyttö oli jatkunut eikä siitä tiennyt kukaan. Äiti sanoi että oli unohtanut kaiken sen kunnes ne yhtäkkiä tulivat esille jostakin mielen koukeroista. Järkytys aiheutti psykoosin. Mutta oliko tarina mielen keksintö, sitä en tiedä. Voin kuitenkin uskoa, että äidin lapsuudessa on tapahtunut jotakin kamalaa, mutta mitä...?

Minulla ei ole ollut koskaan oikein välejä äidin isään, mutta voitte kuvitella kuinka noiden tarinoiden jälkeen enää sitäkään vähää. Kun totuutta ei voi tietää.

Sitten äiti kertoi tarinan siitä kuinka hänen isänsä oli murhannut ainakin yhden naisen (rakastajattarensa) ja haudannut ruumiin. Nainen oli kadonneiden listalla eikä murha tullut ikinä ilmi. Äiti pystyy kuvailemaan kaikki murhatapahtumat hyvin tarkasti, mistä olen hyvin hämmentynyt. Voiko mieli keksiä asioita noin? Noin raskaat tarinat aiheuttavat minussa paljon ahdistusta. Ja hämmennystä. Ja miksi kaikki syytökset kohdistuvat juuri äidin isään?

Veljelläni on 4-vuotias tytär joka on toisinaan kylässä äidillä. Noin puoli vuotta sitten äiti väitti, että myös tyttöä käytetään seksuaalisesti hyväksi ja hyväksikäyttäjä on tytön äidin 19-vuotias veli. Tuota tarinaa en kuitenkaan usko, mutta se aiheuttaa taas hämmennystä. On kuitenkin kyse jälleen aika ahdistavista asioista. Noiden väitteiden aikana äiti oli kuitenkin aika huonossa kunnossa ja joutui vähäksi aikaa hoitokotiin lääkärin valvonnan alle. Sitä ennen pidettiin kuitenkin palaveria lääkärin, tytön äidin, minun ja äitini kesken syytöksistä. Äiti pystyi taas tarkalleen selittämään mistä moiset epäilyt johtuvat. Kukaan ei kuitenkaan uskonut tarinaa.

Edellä mainittu tilanne oli niin absurdi, että halusin katkaista välit äitiini kokonaan. Asiat meni yli ja lujaa. En halunnut kuulla enää sairaita väitteitä. Mistä sitä tietää vaikka ne kohdistuisivat vielä joskus meidän perheeseen...?! Äidille olisi pitänyt nimetä lääkärin mukaan joku "läheinen", mutta kukaan ei suostunut. Veljeltä ei päästy edes kysymään sillä hän oli tuon tapahtuman aikana matkoilla.

5 kommenttia:

  1. Onpa jarkyttavaa :O Suu kauhusta auki luin taman postauksen!

    Voimia!

    VastaaPoista
  2. Niinpä :( Kun äiti on sekaisin niin siinä samalla sitten sekoitetaan lastenkin päät!

    VastaaPoista
  3. Huh mikä tarina. Onko se kuitenkin varmaa ettei nuo hyväksikäyttötarinat oo totta?

    Pahintahan ois se, että äitiä ei uskoisi kukaan, vaikka häntä todella olisi hyväksi käytetty, sekoiaisi siinäkin polla. Mutta mikäli äitisi on todella sairas ja asiat ovat harhoja silti hänelle todellisia. Vai tekeekö hän tuon vaan ilkeyttään..

    Mistäpä sitä tietää.

    En kuitenkaan soisi välien katkeavan vaan jonkin parannuksen, joka palauttaisi tyttärensä rakkauden äitiinsä.

    - Kojo(o)tti

    VastaaPoista
  4. Välit eivät ole tällähetkellä katkenneet, mutta olemme hyvin etäisiä ja mitään asioita en pysty jakamaan äidin kanssa.

    Vaikea tosiaan tietää mitkä äidin lapsuuden tarinoista ovat totta ja mitkä mielen keksintöä.

    Kiitos kommentista :)

    VastaaPoista
  5. En usko että kukaan tuollaista keksi, pelkkä kertominen ottaa voimille..

    VastaaPoista