keskiviikkona, syyskuuta 23

sairastelua ja psykologiaa

Maanantaina jo aiemmin itsestään ilmoitellut flunssa iski sitten kunnolla päälle. Se päivä oli onneksi etäpäivä koulusta. Tiistaina menin lääkärin kautta kouluun kun ei kuumetta nostanut. Lääkärin tuomio: keuhkoputkentulehdus, virusperäinen. Ei antibiootteja, mutta kaikenlaisia muita lääkkeitä kyllä. Nyt on keskiviikko, vielä en ole käynyt apteekissa. Olen sinnitellyt koulussa ja kotona yrittänyt levätä. Normaalisti olisin jo vetänyt huiviin kaiken maailman särkylääkkeitä, mutta tämä kerta on aivan erilainen: sain viikonlopun aikana vieroitettua itseni niistä särkylääkkeistä. Nyt en niihin kajoa kovinkaan helpolla enää. Saa nostaa kovan kuumeen ennen kuin turvaudun niihin! Sen verran kamalaa se vieroitus oli!

Maanantaina kerkisin ensimmäiselle psykologi käynnille. 45 minuuttia meni nopeasti, yritin tiivistää kaiken olennaisen heti ensimmäiselle kerralle. Muutaman kyyneleenkin vieritin. Mutta nyt on asiat lähteneet etenemään. Tästä voi lähteä nyt ponnistamaan uuteen nousuun pienellä avustuksella. Minulle jäi psykologikäynniltä yksi lause pyörimään päähän. Hän sanoi "lapsenhoito on raskasta". Tuon lauseen jälkeen hanat olivat auki. Se kolahti. Asia sanottiin ääneen. Se riitti. Se oli itsestään selvyys. En ollutkaan enää ainoa joka niin ajatteli, ääneen. Helpotus. Sen jälkeen oli helppo avautua. Pystyin olemaan oma itseni. Panssarit riisuttiin siihen paikkaan.

Nyt annan itselleni luvan ottaa hiukan lunkimmin. Lepäilen ja kerron tänne uudet kuulumiset sitten kun on hyvä olo. Toivottavasti flunssa hellittää viikon loppuun mennessä!

2 kommenttia:

  1. Lapsenhoito on raskasta! Ja olen varma, että olet upea äiti - enempää et voi tehdä kuin parhaasi :)

    Hienoa, että eka psykologikäynti meni hyvin ja heti tuntuu auttavan. Ja ihan oikea päätös yrittää ottaa vähän lungimmin :) Toivottavasti flunssa paranee!! Ole varovainen sen kanssa ettet "ignooraa" liikaa... :)

    VastaaPoista
  2. Aivan niin, ei tässä muuta voi tehdä kun mitä pystyy :) Yritän ainakin kaikkeni. Muuta ei voi kukaan väittää. Siksi apua hainkin, että voin parantaa asioiden tilaa entisestään, eikä ole pelkoa että asiat menisivät enemmän jumiin.

    Flunssa meni suurinpiirtein jo ohi :)) Nyt kaikki luokkakaverit oireilee O:

    VastaaPoista