lauantaina, syyskuuta 26

Syksy

Masentavaa aikaa. Eikä siinä lohduta kynttilät ja lämpimät viltit. Se ei vaan ole mun vuoden aika vaikka syksyllä syntynyt olenkin. Kevät on mun aikaa. Ehdottomasti.

Syksyllä on oma tuoksunsa. Sellainen kirpeä ja jännittävä. Se mielleyhtymä liittyy aivan varmasti koulujen alkamiseen jollakin lailla. Suomalaislapset ovat käyneet jo elokuusta koulua, mutta tämä aika kuuluu vielä siihen aloittamiseen. Ehkä uusi koulu, aamulla lätäköt jäässä ja kylmä tuuli. Posket punaisena kirpeästä aamuilmasta koulumatkalla. Sitten kun syystalkoot on suoritettu niin odotan lumentuloa innolla. Ihana valkoinen lumi. Ja taas muuttuu pimeys valoksi.

4 kommenttia:

  1. Oih, toi kuva on upea!
    Mää ootan innolla talvea, pelkään vain ettei tule kunnon talvi - jostain luin, että olisi tulossa synkkä, musta ja pimeä talvi :(

    VastaaPoista
  2. Musta tuntuu kanssa, että talvet menee ihan plörinäksi. Lumi ei pysy enää maassa lämpimien ilmojen takia ja siksi pimeä syksy jatkuu myös pimeänä talvena :( Ilmaston muutos on väistämätön. Meillä täällä Suomessa se näkyy ikävästi. Tosin monessa lämpimässä maassa ilmat lämpenevät liikaa ja eläminen alkaa olemaan jo aika tukalaa kesäkausina. Synkkää.

    VastaaPoista
  3. Ihana kuva!! Ootko ite ottanu? wow!
    Jos et oisi edellisessä kappaleessa sanonu, että et ole syysihminen, niin tosta tokasta kappaleesta ois saanu kuvan että olet :)
    Tuoksut, värit ja kirpeät kuulaat aamut on kyllä kivoja juttuja syksyssä. Ja ne kynttilät ja viltit ;) -- mutta en mäkään ole syysihminen! ;) KESÄ on POP!

    VastaaPoista
  4. En varmasti kuuna päivänä saisi tuollaista kuvaa otettua digikameralla ja nyt toivonkin saavani järjestelmäkameran vaikkapa joulupukilta sillä valokuvaus olisi mielenkiintoinen harrastus! :)

    On syksyssäkin kivoja juttuja, mutta aivan kuten MaaMaa sanoit, KESÄ on POP! :))

    VastaaPoista