sunnuntaina, syyskuuta 6

Ylireagointia

Äiti halusi lähteä kauppaan ostamaan meidän lapselle jotakin vaatetta ja meidät mukaan. Pakkasin itseni ja lapsen autoon ja lähdimme ajelemaan kohti äidin asuinaluetta tarkoituksena napata äiti kyytiin ja ajaa lastenvaatekauppaan. Matkalla huomasin meidän kylän katuvalojen palavan. Keskellä kirkasta päivää. Ihmettelin sitä ja ihmettelin vielä äidillekin vielä kun olin poiminut hänet kyytiin. Äiti olikin asiasta jo valmiiksi aivan hysteerinen...! Siis päivällä palavista katuvaloista! Hän sanoi kiihtyneesti: "en oikein tiennyt mihin olisi pitänyt soittaa kun katuvalot on päällä keskellä päivää?? Soitin sitten huoltomiehelle."

Öööö, okei. Se oli mun ihmetyksen sekainen reaktio. Äidillä ei mene hyvin, ja tuo oli selvä merkki siitä. Nyt on ilmeisesti taas menossa joku huono kausi enkä minä tiedä mistä se johtuu. Onko jotakin tapahtunut? Lääkkeet jätetty syömättä? Näitähän voi vain arvailla sillä ikimaailmassa en uskalla suoraan kysyä ilman kovaa hyökkäystä takaisin tai mököttämistä, jota ei jaksa kukaan. En halunnut pilata päivääni joten totesin vain "Eihän se ole sinun asiasi siitä huolehtia, kyllähän kaikki muutkin ovat sen huomanneet että valot palavat keskellä päivää...".

Seurataan tilannetta.

2 kommenttia:

  1. Aika pienestä asiasta tosiaan kiihtyi äitisi.... onko joku valvomassa että hän ottaa lääkkeensä? Ymmärtääkö äitisi (edes "hyvinä aikoina") että lääkkeiden ottaminen on tärkeää?

    Mutta joskus varmaan kaikki ylireagoi pikkujuttuihin, jos on jotain triggereitä mielessä. ...itselläni tulee heti iso kasa pikkujuttuja mieleen, josta on kauheita hiilareita ja haloita nostanut....

    Toivottavasti ei ole mikään huono kausi alkamassa äidilläsi ja tuo reagointi oli vain hetkellinen! Kiva jokatapauksessa, että äitisi halusi teidän kanssa kapoilla käydä ja hankkia jotain pientä lapsellesi :)

    VastaaPoista
  2. Tuossa kiihtymyksessä on puolensa. Näen toki äidistä mikä on ns. normaalia kiihtymystä ja mikä lähentelee jo psykoositason kiihtymystä. Sitä on niin vaikea selittää =/

    Tänään sain kuulla että äiti on tiputtanut itse unilääkettä puoleen sillä se väsytti kuulemma todella paljon myös päivisinkin. Keskusteli kyllä lääkärinsä kanssa ja lääkäri hyväksyi. Nyt mietinkin jospa unilääkkeen rentouttava vaikutus on aikasemmin pitänyt myös päivisin ylimääräiset kiihtymykset poissa.

    Katsotaan miten menee pisemmän päälle tuolla lääkityksellä. Harmillista kylläkin että lääkkeet säätelevät ihan täysin elämää :( Se on jotenkin niin väärin että ihminen joutuu olemaan niistä täysin riippuvainen.

    Äiti vähillä rahoillaan halusi ostaa lapselle jotakin uutta. Tuli hienosta eleestä vähän paha mieli kun ylimääräistä rahaa ei oikein ole.

    VastaaPoista