perjantaina, elokuuta 14

Äiti aivopesee

Niin kauan kun vaan muistan on äiti yrittänyt käännyttää minusta himouskovaista. Ja niin kuin moni varmasti tietää, että sellainen raivoisa käännytysyrittäminen saa yleensäkin ihmisen juoksemaan juuri päinvastaiseen suuntaan. Jokainen löytäköön itse "oman jumalansa" ja uskontonsa sitä kautta minkä itse kokee oikeaksi. Eikö niin?

Veljeni 4-vuotias tytär oli kuulemma ollut hoidossa hiljattain äidin luona. Sanoin kyllä veljelle, että ei kannata oikeasti luottaa lasta äidin hoitoon, mutta olivat ilmeisesti tarvinneet aika kipeästi hoitajaa tuolloin lapselleen - joten äiti sai kelvata.

Kun heidän lapsensa oli taas kotona oli hän puhunut jatkuvasti siitä kuinka jeesus pelastaa ja muuta jeesushöpinää. Siitä selvisikin mistä tuollaiset puheet ovat peräisin koska ne alkoivat heti kun tyttö tuli äidiltä hoidosta. Äiti on siis yrittänyt aivopestä 4-vuotiasta lasta ilman vanhempien suostumusta uskonnolliseen kiihkoluennointiin. Jälleen kerran olin aika järkyttynyt, mutten toki yllättynyt...

6 kommenttia:

  1. Tuttu juttu. Lapsesta asti minua ja veljeäni on kyllästetty uskonnolla.
    Nyt sitten lapsiani :( Kerrankin poikani itki ilalla ja selvisi, että hän pelkäsi ettei pääsekkään taivaaseen....
    Jouduin ottaa lapset "palaveriin" ja pyytää olemaan uskomatta mamman juttuihin :(

    VastaaPoista
  2. Ikävää kuultavaa, mutta jos äitisi on mielisairas, ei hän ymmärrä mitä tekee, ei tiedosta asiaa.
    Toisaalta hieman vastuutonta möskin veljeltäsi, jos äiti on moinen :( Mutta kukapa voisi omia vanhempiaan valita!

    VastaaPoista
  3. Coretex: eikö tunnukin että uskonnosta tulee yliannostus ja se saattaa toisinaan tuntua jopa pahalta? :(
    Inhottavaa kun lapsia pelotellaan taivaalla, helvetillä ja maailmanlopulla. Äitikin monta kertaa sanoi että kohta maailmanloppu tulee, se on ennustettu. Hirveää kuultavaa ja hämmentävää lapsen näkökulmasta.

    Zavinda: Tuntuu että veli antaa lapsensa hoitoon vaikka kelle että pääsee humputtelemaan lapsen äidin kanssa. Molemmat yhtä vastuuttomia. Inhottavaa katsella kun humputellaan lapsen kustannuksella :(

    VastaaPoista
  4. Mä olin pienenä hoidossa tosi uskovaisen naisen kotona aamupäivisin, kun olin esikoulussa iltapäiväryhmässä. Muistan edelleen, kuinka se nainen meille paasasi kanssa Jeesuksesta ja uskonnosta. Kuinka kahvinjuonti oli syntiä, ja alkoholi myrkkyä. Se poisti multa kynsilakat, kun äiti oli mulle edellisenä iltana laittanut. Eredyttiin kavereiden kanssa sen naisen luo Pääsiäisenä virpomaan ja voi jestas mikä hulabaloo siitä syntyi! Myös viheltely oli kuulemma paholaisen kutsumista. Kyllä pelotti!!! Hoitajan mielestä sopivaa leikkiä oli sellainen, että istuttiin kaikki kakarat ringissä olkkarin lattialla ja nostettiin pienestä kupista paperilappuja, joissa oli psalmien numeroita - ja sitten hoitaja luki niitä raamatusta.... Eihän me tajuttu niistä yhtään mitään... Olin 6v enkä paljoa kertonut äidille millaista hoitopaikassa oli. Vasta jälkeenpäin, jolloin äiti oli ihan kauhuissaan, että sellainenko se nainen oli!

    Uskontoja ei saisi missään iässä kenellekkään tuputtaa. Tutustuttaminen on OK ja lopulta jokainen päättää itse mihin uskoo, jos uskoo...

    Inhottavaa, ettei äitisi ymmärrä jättää tuollaisia paasauksia edes pieniltä lapsilta pois.... ja inhottavaa, että veljesi on lapsensa äidin kanssa noin vastuuton.... lapsi parka. Onneksi sillä on hyvä täti, sentään!! :) ;)

    VastaaPoista
  5. MaaMaa: kiitos taas ihanasta kommentista :) Ne on useimmiten niitä päivän piristysruiskeita :) Muistan nuo samat psalmilaput lapsuudestani myös. Ne liittyivät joihinkin kokouksiin tai tapaamisiin uskovaisten piireissä. Niissä oli psalminumero ja sitten käteen osunut psalmi luettiin raamatusta. Ja sen muistan kuinka kaikilla kokouksissa oli hienot raamatut, mutta useimmiten todella kuluneet kovasta käytöstä. Niissä näkyi runsaasti alleviivauksia ja muita merkintöjä.

    VastaaPoista
  6. Psalmilaput! Mä olin ne jo unohtanut. Meillä oli niitä kotona - kyllä, minunkin äitini on "hihhuli". Onneksi ei tuputtaja kuitenkaan. Lapsena kyllä harmitti, kun kotona ei saanut olla pelikortteja, kun nekin olivat saatanallisia... äitini on sittemmin tullut hieman avarakatseisemmaksi, vaikka onkin yhä hyvin uskonnollinen.

    VastaaPoista