tiistaina, elokuuta 25

Kuulumisia pahan olon keskeltä

Olen kärsinyt tässä aivan järkyttävästä migreenistä. Sellasesta mihin ei lääkkeet auta enää. Juuri kun pääsin eroon migreeninestolääkkeistä neurologin kehoituksesta, niin tänään oma terveyskeskuslääkäri käski alottaa taas niiden syömisen. Lisäksi sain uuden reseptin niskoihin jotka ovat aivan jumissa, lähetteen fysikaaliseen ja lääkäri lupasi alkaa tekemään mulle akupunktiohoitoa siellä terveyskeskuksessa. Sanoin, että se on tehonnut muhun aikasemminkin. Nyt saan sitä sitten lääkärin tekemänä eikä tarvitse maksaa kalliista yksityisestä fysikaalisesta. Tosin aion sinne yksityiselle kuitenkin eksyä jossain vaiheessa muuten hierotuttamaan tuota hartiaseutua. Taas.

Viime viikolla kävin päivystyksessä kun en enää jaksanut migreeniä. Ne olis laittaneet mulle tipan min. viideksi tunniksi, mutta sanoin ettei mulla ole aikaa sellaseen...Sitten ne päättikin hoitaa sen piikillä ja diapamilla (se on se yleinen katkasu). Lopulta pääsin aika nopeasti kotiin ja sen koktailin tuloksena olin aika väsynyt. Ei tahtonut silmät pysyä auki. Muutaman tunnin päästä olo virkistyi ja migreeni palasi. Se siitä päivystyksen katkasusta.

Kaikista eniten tässä ottaa pattiin se että mitään ei voi tehdä. Koko ajan kamala kipu päällä. Uskaltaako kukaan edes arvata kuinka rankkaa on ollut aina vain äkäisemmäksi muuttuvan taaperon kanssa juuri nyt?

8 kommenttia:

  1. Minä kärsin myös migreenistä, mutta minulla on estolääkitys koko ajan päällä. Silti se tulee tämän tästä, mutta sillai se on lievempi. Täsmälääkkeitä on otettava, vaikka ei raaskisi kun ne on niin kalliita...
    Koita jaksella!

    VastaaPoista
  2. Neurologi kehotti nyt syksyllä lopettamaan estolääkkeet ettei elimistö totu niin ettei ne kohta auta. Tosiaan juuri kun sain lopetettua asteittain niin sitten lääkäri pyysi aloittamaan taas. Noh, ehkä sitten joskus...

    Nyt alkoi helpottaa *koputtaa puuta* ja yötä vasten otan uutta lääkettä.

    Kiitos Coretex! :)

    VastaaPoista
  3. Paljon voimia ja jaksamista. Uskon etta vaikeata on, tuota kipua en pysty edes ajattelemaan...varmasti vie mehut pois kenelta tahansa ja viela kun on lapsi hoidettavana :( Toivon mukaan laakityksella taas migreeni pysyisi poissa.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Heli! :)

    Otin illalla uutta lääkettä ja aloitin eilen myös taas estolääkkeet. Kaikki kolmiolääkkeitä...Aamulla en päässy sängystä ylös ja sitten jouduin vielä nukkuun 1,5 h päikkärit! Ne lääkkeet vetää ihan tajun kankaalle :( Kai se sitten on parempi niin kuin kovassa migreenissä (?)

    VastaaPoista
  5. Äitini käy säännööllisesti kuppauksessa n. 4kk välein - hällä se on auttanut kaiken maailman ''oireisiin'' niin naistenvaivoihin kuin päänsärkyihin.
    En tiedä mitenkä sinulla olisi ks. hoito menetelmän kanssa, toimisiko sinulla. Kalliiksi se ei toisaalta käy koska kuppaus väli on 3-6kk. Toisten keholle sopii 3kk välein, toisten 6kk :)

    VastaaPoista
  6. Migreeni on kyllä aivan horroria! Inhottavaa, että sulla on noin paha :( Toivottavasti keksivät sellaisen lääkityksen mitä voi ottaa jatkuvasti eikä aiheuta mitään "karaistumisia lääkkelle" tms...

    Mulla puutuu niska ja hartiat joskus migreenin takia, oisko niillä yhteys?
    Joko migreeni aiheuttaa niskajumia tai toisinpäin...?

    VastaaPoista
  7. Terkut uudelta lukijalta! Helin blogin kautta tulin kurkkaamaan :-)

    Tuli heti kiinalainen laaketiede ja akupunkito mieleeni. Siita kuulemma saa apua myos migreeniin. Jos vain paikkakunnallasi on tarjolla, kannattaa kokeilla!
    Itse olen muissa ongelmissa kaynyt "piikilla" ja voin suositella lampimasti :-)

    VastaaPoista
  8. Tervetuloa Niina seikkailemaan blogeihini! Tässä vähän surumielisempää tekstiä ja toisessa blogissani jotain muuta enempi :)

    Akupunktio on loistava apu kaikenlaisiin kipuihin. Soitan terveyskeskukseen ajan kohtapuoliin sillä oma lääkäri voi sitä tehdä :)

    VastaaPoista