perjantaina, elokuuta 28

Vihaan lääkkeitä, mutta...

...ilman niitä en tulisi toimeen. Alhaalla kuvassa näkyvät lääkkeet joita otan päivittäin.

Citalopram-ratiopharm 20 mg ---> paniikkihäiriöön 1 nappi aamuisin.
Deprakine 300 mg ---> migreenin estoon 2 nappia päivässä.
Triptyl 10 mg ---> hartiakipuun 1 - 2 nappia ennen nukkumaan menoa.

Vapaaehtoisina lisäravinteina vielä
Omega-3
Magnesium
Multivitamiinit

Lisäksi säännöllisen epäsäännöllisesti syön migreenikohtauksiin Migard 2,5 mg.

Voisin oikeastaan jättää tuon paniikkihäiriölääkityksen jo pois, mutta haluasin puhua siitä ensin ammattilaisen kanssa sillä yksin en uskalla lopettaa lääkitystä. Pelottaa jos kohtaukset palaavat.

Deprakinet pistää apteekin mukaan väsyttämään, mutta suurimman tajun menetyksen aiheuttavat Triptylit. Eilen otin puoliltaöin yhden ennen nukkumaan menoa ja en saanut kunnolla silmiä auki vielä aamullakaan! Tästä lähtien otan niitä vain ainoastaan äärimmäisessä hätätapauksessa jotta mieskin saisi aamulla joskus nukkua.

En ole soitellut mielenterveystoimistolle tätien perään vaan antanut asian olla. Minut on virallisesti unohdettu! Sairaanhoitajan saikku loppui jo pari viikkoa sitten ja soittopyyntööni ei ole vielä vastattu. Toista kertaa en perään soita! Pallo on heitetty sinne ja jos sitä ei haluta ottaa vastaan niin olkoon ottamatta! Pitää varmaan soittaa suoraan psykiatrille ja neuvotella lääkkeiden lopettamisesta sitten kun olen siihen valmis.



4 kommenttia:

  1. Ei hätään, kyllä mulla joku järki päässä on, etten alipainoiseksi tule tuolla 55kg, koska mun pituus on n. 154cm.

    Fiksua puhua tosiaan lääkärin kanssa tuosta Migardin lopettamisesta, ettei tule mtn pahoja sivuoireita taikka tms. jos noin vaan lopettaa, kun joissain lääkkeissä pitää vähitellä lopetella ei voi noin vaan jättää pois.
    Pystytkö esim. ottamaan Triptyliä vain ½ napin, vai vaatiiko 1-2. Aika jännä, että niinko hartijakipuun määrätään säännöllinen(?) lääkitys? :O
    Ootko käynyt siellä akupunktiossa, kun muistelin että kirjotit että se auttaa sua hartijan seudun kipuun? Oletko kokeillut koskaan kuppausta? Se on tehokas ''lääke'' kanssa kuulemma migreeniin ja hartijan seudun kipuihin ym.

    Toi on tosi tyypillistä, että mietetoimisto unohtelee soittaa, toki ymmärrän jos iso paikkakunta, paljon asiakkaita mutta hankkisivat hitsiläiset lisää työntkeijöitä. Mutta sitten valitetaan ettei oo rahaa hankkia lisää työntekijöitä, kun paikkakunta pihistää tommosissa TÄRKEISSÄ asioissa, mutta esim. kaiken maailman kukkapuskiin ym. typeriin tapahtumiin kyllä rahaa syynätään ja tyrkytetään!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Aada :) Juu kyllä mä aattelin että sulla järki päässä pysyy :)) Kuulostaa hyvältä tavoitteelta. Meillä onkin huima pituusero. Mä olen jtn 176 cm :)

    Itseasiassa syön paniikkihäiriöön tota Citaploramia ja niitä pitäisi vähentää ja sitten lopettaa. Migard on niihin migreenikohtauksiin. Kirjoitin jotenkin hassusti.

    En tiedä uskallanko ikinä kupattavaksi mennä, se näyttää aika hurjalta O: Hieronnassa olen käynyt ja tosiaan akupunktiossa.

    Mä asun aika pienellä paikkakunnalla ja kuulemma osa mtk:n työntekijöistä on lomautettuna ja ne ei pysty kovin nopeesti ottaan sinne kun kriisitapauksia vaan. Soitin ekaa kertaa sinne jo kuitenkin heinäkuussa ja edes aikaa en ole saanut varattua vielä! Eli aika ruuhkaa (?)

    Otan sen triptylin, joka on siis hartiakipuihin, kuukauden kuurina. Se on uskomattoman pieni nappi, en tiedä saanko puolitettua ? :/ En halua ottaa kyseistä lääkettä enää ollenkaan. Tässä olen pitkin päivää nuokkunut vaikka eilen illalla otin napin.

    VastaaPoista
  3. Ei tosiaan kannata varmaan itse ruveta lääkkeiden määriä muuttelemaan tai syömistä lopettamaan. Jos mahdollista, niin ota suoraan yhteys psykiatrille tai jonnekin yksityiselle, mistä voisi saada neuvoa. Ja eihän se maailmaa kaada soittaa kerran vielä sinne mtk:lle, etteivät suo unohda: riivaa niitä piruttaasikin niin kauan, että antavat ajan. Soita vaikka joka päivä! ;)

    Me ollaan aikalailla samoissa pituuksissa, mä oon 177cm :))
    Täällä ylhäällä on ihan kivaa! :)

    Mukavaa viikonloppua ja toivottavasti piristyt :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos myös sinulle MaaMaa! Kiva että mulla on kohtalotoveri pituusasioissa :) Onko se pituus sitten kaunista, siitä voi olla montaa mieltä. Moni vartalo voi olla kaunis pituudesta tai paksuudesta riippumatta, jos osaa "kantaa itsensä" ja olla itsevarma oikealla tavalla. Minulla oli lukiossa kaveri joka oli pullea, mutta siihen ei kiinnittänyt koskaan huomiota sillä luonne oli niin mukava. En edes ajatellut häntä koskaan lihavana!

    Hyvää viikonloppua! :))

    VastaaPoista