sunnuntaina, elokuuta 16

Ulkoinen järjestys, sisäinen sekamelska?

Olen yrittänyt tässä tehdä kaikkea kehittävää ja yksi aloittamani projekti on keittiöiden kaappien siivous. Joka aamu siivoan yhden kaapin, ettei tule työrupeamaa liiaksi ;) Jotenkin tuntuu, että kun ne kipot ja kattilatkin ovat ojennuksessa niin itsekin tunnen levollisuutta. Siivoamisesta ylipäätänsä olen samaa mieltä.

Jos on paska olo ja mieli maassa niin tässä asioita jotka tehoavat useimmiten minuun...

* herkuttelu (karkkia, sipsiä, suklaata tai muuta lemppariruokaa)
* hyvä kirja
* hyvä lehti (mulla toimii naistenlehdet ja juorulehdet tms. muotilehdet)
* hyvä elokuva
* menen lattialle vaakatasoon, tyyny pään alle ja rentoutumiscd:n kuuntelua korvalapuilla.
* hikiliikuntaa ja sen päälle virkistävä suihku
* metsässä retkeily
* hieronta
* tee-se-itse kasvohoito, jalkahoito, kynsien lakkaus tai muu kaunistautumisrituaali.
* maalaaminen
* käsityöt tai ihan mikä vaan askartelu
* siivoaminen
* kirjoittaminen
* matka pois arjen kuvioista
* haaveilu
* shoppailu

Olikohan vielä jotain muuta. Jos tulee mieleen niin lisään jälkeenpäin. Mutta yleensä ihminen yrittää auttaa itseään kaikilla mahdollisilla tavoilla ja eri asiat tuovat eri ihmisille hyvää mieltä.

Viime kirpparireissulta löysin pari uutta kirjaa ja toista niistä olen jo lukenut aina kun olen ehtinyt. Suosittelen sitä ihan kaikille, mutta eniten se saattaa kolahtaa niihin jotka elävät tai ovat lähiaikoina eläneet pienen vauvan kanssa arkea.

Kirja: Ruuhkavuosi
Kirjoittanut: Pauliina Susi

Olen lukenut elämäni aikana paljon erilaista kirjallisuutta jotka liittyvät self-help-osastoon. Välillä sorrun hömppään kuten horoskooppi- tai unientulkintakirjoihin. Kaikkea sitä ihminen joskus tekeekin löytääkseen itsensä ja oppiakseen tulkitsemaan ja tuntemaan itseänsä paremmin. Joskus tulee lukkoja joidenka avaamiseen tarvitaan kaikupohjaa ja ammattitulkkia (lue:kallonkutistajaa).

Minun kaikupohjani (mtk:n sairaanhoitaja) ei ole ilmeisesti vieläkään palannut sairaslomalta, sillä perjantaina ei odotettua puhelua tullutkaan...Huomenna alkaa jälleen arki ja puhelinsoiton odottaminen. Tiistaina soitan taas itse jos ei aamupäivään mennessä ole kuulunut jo jotain. Tässä on kuitenkin odoteltu jo liiaksi asti!

2 kommenttia:

  1. Suht samanlaiset keinot on mulla piristää mieltä, kuin sulla. Paitsi kynsiä harvoin lakkaan tai jalkoja hoitelen (ehkä pitäis alottaa! ;))

    VastaaPoista
  2. Todellakin on tehoa, nyt tuntuu vatsassa enemmän kuin eilen, huomaa oikeasti että tehnyt jotain. Laistin eilen tosin tuon tekemisen, meinasin tänään illalla ottaa niskasta itseäni kiinni ja vetästä tuon pilatesohjelman taas :)

    VastaaPoista